Biocyclische-Veganlandbouw 

Bevordering van Biocyclische-Veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Het internationale netwerk

Zoek in Nederland, Vlaanderen, EU en VK je vegan farm, shop, handelaar, bereider of netwerk-organisatie

www.Vegan-Farming.orgDuitsland

Förderkreis Biozyklisch-Veganer Anbau, de Duitse vereniging voor promotie van biocyclische-veganistische landbouw, is opgericht door een groep belanghebbenden die in verschillende contexten werken, zoals in biologische landbouw, dierenbescherming en dierenrechten, veganisme, enz. Evenals particulieren die zijn overtuigd van de noodzaak om deze nieuwe benadering te ontwikkelen voor een duurzame en ethische landbouw. 

In Duitsland wordt de inspectie en certificering uitgevoerd door CERES.

Frankrijk

ABV is opgericht als een afdeling van de Franse vereniging  VEGAN FRANCE, die tot doel heeft de economische ontwikkeling van veganistische alternatieven te ondersteunen voor o.a. bedrijven.  Begin 2017 is de vereniging VEGAN FRANCE een samenwerking aangegaan met International Biocyclic Vegan Network en besloot om in samenwerking met hen de divisie ABV te ontwikkelen.


In Frankrijk wordt de inspectie en certificering uitgevoerd door EXPERTISE VEGANE EUROPE (EVE) (http://www.certification-vegan.fr). Certificering: In 2018 is het eerste bedrijf gecertificeerd.


Griekenland & Cyprus

 

Het PANHELLENIC BIOCYCLIC VEGAN NETWERK in Griekenland en Cyprus bestaat momenteel uit ongeveer 80 kleine biologische familieboerderijen, waarvan sommige al jarenlang biologische landbouw bedrijven in Griekenland en Cyprus op basis van de biocyclische richtlijnen. Ze produceren citrusvruchten, druiven, kiwi's, groenten, evenals olijven en olijfolie. In 2017 werden ze officieel gecertificeerd volgens de Biocyclic Vegan Standard.

In Griekenland en Cyprus wordt de inspectie en certificering uitgevoerd door BIO HELLAS (http://www.bio-hellas.gr/en/AboutBioHellas/tabid/61/Default.aspx).


Zweden 

Biocyklisk vegansk odling, opgericht in 2020, is een non-profitorganisatie die duurzame landbouw en de biocyclische -veganlandbouw principes in Zweden wil promoten. De organisatie richt zich op netwerkopbouw, kenniscreatie en educatie, vooral met betrekking tot de omstandigheden van biologische en veganlandbouw in een noordelijk klimaat, en werkt eraan om meer teeltbedrijven het Biocyclic Vegan Standard certificering te laten halen in Zweden.

Het certificeringsproces wordt, net als in andere landen, begeleid door CERES.


Vegan Farming in de EU

Kaart met alle bedrijven en initiatieven
E-mailen
Bellen